Hemvändarna berättar: Alvaro & Lina

Hemvändarna berättar: Alvaro & Lina

11 December, 2018

Efter tio år i Malmö flyttade paret tillbaka till Linas barndomsstad Karlshamn.

Alvaro Ripoll, 39 år, tillsammans med sin fru Lina Ripoll Bergqvist, 34 år, flyttade för ett par år sedan till Karlshamn, efter att ha bott i Malmö under 10 år. Lina är född och uppvuxen i Karlshamn medan Alvaro ursprungligen kommer från Växjö.

- Vi valde att flytta till Karlshamn för att vi ville ge våra barn en trygg och säker framtid. För att kunna göra det i en storstad krävs enorma ekonomiska resurser då huspriserna i de mest attraktiva områdena är skyhöga, berättar Alvaro.

Alvaro är idag lärare på Österslättskolan och driver samtidigt företaget X Fitness som bedriver crossfit-inspirerad träning. Hemvändaren Lina, som är uppväxt i Korpadalen, är anställd av Landstinget för att vidareutbilda sig från sjuksköterska till anestesisköterska. Tillsammans har de har en dotter, Sienna, som är fyra år.

- En annan stor anledning till flytten var att vi ville kunna få hjälp av svärföräldrarna då det kan bli ont om tid och hinna med allt man vill göra när man har småbarn, säger Lina.

Efter att Lina och Alvaro sonderat husmarknaden i Malmö och jämfört med vad de skulle kunna äga i Karlshamn var beslutet lätt att ta. Det var dessutom ganska enkelt för Alvaro att få jobb i Karlshamn samtidigt som det innebar en trevlig löneutveckling. Lägenhetspriserna i Malmö var relativt höga vid den tidpunkten och paret kände att de kunde göra en bra affär.

När vi frågar Lina och Alvaro vad det bästa med att ha flyttat hem till Karlshamn igen är, så svarar de: Livskvalitét.

- För oss handlar det om att ha köpt drömhuset och att kunna hitta jobb vi trivs med. Vi är väldigt glada över att få hjälp med våra barn då våra svärföräldrar bor på samma gata. Vi upplever även att miljön på för- och grundskolan är bättre i Karlshamn än i Malmö. Ett plus är att vi kan bo så nära naturen, avslutar Alvaro.


Lina och Alvaros bästa tips till dig som funderar på att flytta hem till Karlshamn:
- Studera marknaden. Vad får du för pengarna?
- Om du har barn, hur ser skolorna ut i området du har tittat på?
- Hur ser arbetsmarknaden ut? 


Läs också

Goodiebag fylld med Karlshamnskärlek

2 July, 2019 På hemvändarträffen den 17 juli får du en snygg tygväska fylld med möjligheter från Karlshamn. Begränsad upplaga, så först till kvarn.
Läs mer

Hur ser arbetsmarknaden ut i Karlshamn?

18 June, 2019 Hur ser ditt framtida yrke ut i Karlshamn? Julia från Arbetsförmedlingen ger dig tips för jobbsöket på hemvändarträffen den 17 juli. Och redan här kan du läsa om bla prognoser, bevakningar och intresseguider.
Läs mer

Steg för steg mot nytt jobb i Karlshamn

12 June, 2019 På hemvändarträffen kommer du även få träffa bemanningsföretaget OnePartnerGroup. De matchar rätt kandidat med rätt jobb genom både rekrytering och bemanning med deras stora regionala nätverk. Här ger de dig tips på sökprocessens steg.
Läs mer

Få hjälp att söka jobb i Karlshamn

4 June, 2019 På hemvändarträffen kommer du bla få träffa bemanningsföretaget Adecco. Oavsett om du söker ditt första jobb, har en gedigen karriär eller är nyutexaminerad matchar de din kompetens med rätt arbetsplats. Här får du även tips på hur man söker jobb.
Läs mer

Bostaden är en viktig del av att vända hem

20 May, 2019 Hur kan du få hjälp med att hitta rätt bostad vid en flytt till Karlshamn? Visste du att du kan få både en individuell sökprofil och värdering av din nuvarande bostad? Kom till hemvändarträffen den 17 juli så berättar vi mer.
Läs mer

Följ oss på Instagram