Hemvändarna berättar: Alvaro & Lina

Hemvändarna berättar: Alvaro & Lina

11 December, 2018

Efter tio år i Malmö flyttade paret tillbaka till Linas barndomsstad Karlshamn.

Alvaro Ripoll, 39 år, tillsammans med sin fru Lina Ripoll Bergqvist, 34 år, flyttade för ett par år sedan till Karlshamn, efter att ha bott i Malmö under 10 år. Lina är född och uppvuxen i Karlshamn medan Alvaro ursprungligen kommer från Växjö.

- Vi valde att flytta till Karlshamn för att vi ville ge våra barn en trygg och säker framtid. För att kunna göra det i en storstad krävs enorma ekonomiska resurser då huspriserna i de mest attraktiva områdena är skyhöga, berättar Alvaro.

Alvaro är idag lärare på Österslättskolan och driver samtidigt företaget X Fitness som bedriver crossfit-inspirerad träning. Hemvändaren Lina, som är uppväxt i Korpadalen, är anställd av Landstinget för att vidareutbilda sig från sjuksköterska till anestesisköterska. Tillsammans har de har en dotter, Sienna, som är fyra år.

- En annan stor anledning till flytten var att vi ville kunna få hjälp av svärföräldrarna då det kan bli ont om tid och hinna med allt man vill göra när man har småbarn, säger Lina.

Efter att Lina och Alvaro sonderat husmarknaden i Malmö och jämfört med vad de skulle kunna äga i Karlshamn var beslutet lätt att ta. Det var dessutom ganska enkelt för Alvaro att få jobb i Karlshamn samtidigt som det innebar en trevlig löneutveckling. Lägenhetspriserna i Malmö var relativt höga vid den tidpunkten och paret kände att de kunde göra en bra affär.

När vi frågar Lina och Alvaro vad det bästa med att ha flyttat hem till Karlshamn igen är, så svarar de: Livskvalitét.

- För oss handlar det om att ha köpt drömhuset och att kunna hitta jobb vi trivs med. Vi är väldigt glada över att få hjälp med våra barn då våra svärföräldrar bor på samma gata. Vi upplever även att miljön på för- och grundskolan är bättre i Karlshamn än i Malmö. Ett plus är att vi kan bo så nära naturen, avslutar Alvaro.


Lina och Alvaros bästa tips till dig som funderar på att flytta hem till Karlshamn:
- Studera marknaden. Vad får du för pengarna?
- Om du har barn, hur ser skolorna ut i området du har tittat på?
- Hur ser arbetsmarknaden ut? 


Läs också

8. Hela familjen på Kreativum Science Center

26 March, 2019 Att lära sig samtidigt som man har roligt och om man gör det tillsammans med nära och kära blir det dubbelt så kul! Det senaste priset att vinna i kampanjen är en heldag på Kreativum där hela familjen får kombinera upptäckarglädje med aha-upplevelser.
Läs mer

Hemvändarna berättar: Sofie

6 March, 2019 Sofie Glans, 35 år, växte upp i Mörrum men flyttade sedan till Malmö för jobb där hon stannade i 14 år innan hon valde att flytta tillbaka för barnens skull. Sofie ville ge dem en närmare relation med sina morföräldrar, kusiner och släkt.
Läs mer

7. Besök Kallbadhuset

21 February, 2019 Som en del av Epic Karlshamn har du nu chans att vinna en vistelse på Kallbadhuset under en för- eller eftermiddag tillsammans med familj och vänner.
Läs mer

Hemvändarna berättar: Cissi & Kristian

7 February, 2019 Efter 7 år i Stockholm bestämde de sig för att flytta hem till Karlshamn för att få en rikare vardag. Ett tufft beslut att lämna familj och vänner, men när beslutet väl var taget kunde det inte gå fort nog.
Läs mer

6. Prova Skandinaviens största romsortiment

6 February, 2019 Nu har du möjlighet att vinna en övernattning för två personer på Port Hotel vid de mysiga gamla kulturkvarteren i Carlshamn. I priset ingår en stor kontinental frukostbuffé och dessutom en unik romprovning med Skandinaviens största sortiment av rom.
Läs mer

Följ oss på Instagram