Hemvändarna berättar: Linnéa Nensén

Hemvändarna berättar: Linnéa Nensén

14 December, 2018

Efter studierna i Malmö träffade Linnéa kärleken och flyttade hem till Karlshamn.

Hemvändaren Linnéa Nensén, 24 år, bor i lägenhet tillsammans med sin pojkvän Daniel, som också växt upp i Karlshamn. Linnéa jobbar på byrån Rabadang med webb och sociala medier. Hon trivs hur bra som helst och tycker det känns roligt att jobba på ett lokalt företag som jobbar både tillsammans med andra lokala företag, men även med företag utanför kommunen. Pojkvännen är egenföretagare och driver målerifirman Assarsson Svensson Målerifirma AB.

- Jag flyttade till Malmö för att studera i tre år. Redan innan jag flyttade så kände jag att jag någon gång kommer flytta tillbaka till Karlshamn. Dock trodde jag inte att det skulle ske direkt efter att mina studier var klara. Men jag har nog alltid känt att det är i Karlshamn jag vill “slå mig till ro”, skaffa familj och hus och allt det där. Det är ju här jag har majoriteten av min familj och mina vänner. Och jag känner att Karlshamn är en trygg plats att växa upp på, säger Linnéa.

- Det låter så klyschigt, men anledningen till att jag flyttade hem så pass “tidigt” i livet var kärleken. Jag träffade en annan karlshamnsbo, så kändes det rätt på alla plan att flytta hem. Och jag visste att med min utbildning och kompetens så hittar jag ett jobb i Karlshamn. Har man en bra utbildning så kommer man långt, och då är man attraktiv för flera företag i Karlshamn. Man har något att bidra med, menar Linnéa.

Det bästa med att flytta hem till Karlshamn igen är närheten till allting anser Linnéa. Till vänner, familj, staden, havet, naturen, fotbollsträning, jobbet. Linnéa som har spelat fotboll i nästan hela sitt liv, har efter några års uppehåll när hon bodde i Malmö, äntligen fått komma tillbaka till träningen och spelar nu i Hällaryds IF.

- Du får betydligt bättre livskvalitet överlag. Det är det viktigaste för mig, poängterar Linnéa.

Linnéas bästa reflektioner inför en flytt hem till Karlshamn
Kolla in arbetsmarknaden. Linnéa menar att många tror att det inte finns lika bra jobb i Karlshamn, men det håller hon inte med om. I en mindre stad är det mindre konkurrens om jobben. Det hänger ju ihop. Dessutom menar hon att du får så mycket mer för pengarna här hemma i Karlshamn än i en storstad. Ett fint hus här kostar lika mycket som en etta i en storstad. 

Läs också

8. Hela familjen på Kreativum Science Center

26 March, 2019 Att lära sig samtidigt som man har roligt och om man gör det tillsammans med nära och kära blir det dubbelt så kul! Det senaste priset att vinna i kampanjen är en heldag på Kreativum där hela familjen får kombinera upptäckarglädje med aha-upplevelser.
Läs mer

Hemvändarna berättar: Sofie

6 March, 2019 Sofie Glans, 35 år, växte upp i Mörrum men flyttade sedan till Malmö för jobb där hon stannade i 14 år innan hon valde att flytta tillbaka för barnens skull. Sofie ville ge dem en närmare relation med sina morföräldrar, kusiner och släkt.
Läs mer

7. Besök Kallbadhuset

21 February, 2019 Som en del av Epic Karlshamn har du nu chans att vinna en vistelse på Kallbadhuset under en för- eller eftermiddag tillsammans med familj och vänner.
Läs mer

Hemvändarna berättar: Cissi & Kristian

7 February, 2019 Efter 7 år i Stockholm bestämde de sig för att flytta hem till Karlshamn för att få en rikare vardag. Ett tufft beslut att lämna familj och vänner, men när beslutet väl var taget kunde det inte gå fort nog.
Läs mer

6. Prova Skandinaviens största romsortiment

6 February, 2019 Nu har du möjlighet att vinna en övernattning för två personer på Port Hotel vid de mysiga gamla kulturkvarteren i Carlshamn. I priset ingår en stor kontinental frukostbuffé och dessutom en unik romprovning med Skandinaviens största sortiment av rom.
Läs mer

Följ oss på Instagram