Hemvändarna berättar: Linnéa Nensén

Hemvändarna berättar: Linnéa Nensén

14 December, 2018

Efter studierna i Malmö träffade Linnéa kärleken och flyttade hem till Karlshamn.

Hemvändaren Linnéa Nensén, 24 år, bor i lägenhet tillsammans med sin pojkvän Daniel, som också växt upp i Karlshamn. Linnéa jobbar på byrån Rabadang med webb och sociala medier. Hon trivs hur bra som helst och tycker det känns roligt att jobba på ett lokalt företag som jobbar både tillsammans med andra lokala företag, men även med företag utanför kommunen. Pojkvännen är egenföretagare och driver målerifirman Assarsson Svensson Målerifirma AB.

- Jag flyttade till Malmö för att studera i tre år. Redan innan jag flyttade så kände jag att jag någon gång kommer flytta tillbaka till Karlshamn. Dock trodde jag inte att det skulle ske direkt efter att mina studier var klara. Men jag har nog alltid känt att det är i Karlshamn jag vill “slå mig till ro”, skaffa familj och hus och allt det där. Det är ju här jag har majoriteten av min familj och mina vänner. Och jag känner att Karlshamn är en trygg plats att växa upp på, säger Linnéa.

- Det låter så klyschigt, men anledningen till att jag flyttade hem så pass “tidigt” i livet var kärleken. Jag träffade en annan karlshamnsbo, så kändes det rätt på alla plan att flytta hem. Och jag visste att med min utbildning och kompetens så hittar jag ett jobb i Karlshamn. Har man en bra utbildning så kommer man långt, och då är man attraktiv för flera företag i Karlshamn. Man har något att bidra med, menar Linnéa.

Det bästa med att flytta hem till Karlshamn igen är närheten till allting anser Linnéa. Till vänner, familj, staden, havet, naturen, fotbollsträning, jobbet. Linnéa som har spelat fotboll i nästan hela sitt liv, har efter några års uppehåll när hon bodde i Malmö, äntligen fått komma tillbaka till träningen och spelar nu i Hällaryds IF.

- Du får betydligt bättre livskvalitet överlag. Det är det viktigaste för mig, poängterar Linnéa.

Linnéas bästa reflektioner inför en flytt hem till Karlshamn
Kolla in arbetsmarknaden. Linnéa menar att många tror att det inte finns lika bra jobb i Karlshamn, men det håller hon inte med om. I en mindre stad är det mindre konkurrens om jobben. Det hänger ju ihop. Dessutom menar hon att du får så mycket mer för pengarna här hemma i Karlshamn än i en storstad. Ett fint hus här kostar lika mycket som en etta i en storstad. 

Läs också

Goodiebag fylld med Karlshamnskärlek

2 July, 2019 På hemvändarträffen den 17 juli får du en snygg tygväska fylld med möjligheter från Karlshamn. Begränsad upplaga, så först till kvarn.
Läs mer

Hur ser arbetsmarknaden ut i Karlshamn?

18 June, 2019 Hur ser ditt framtida yrke ut i Karlshamn? Julia från Arbetsförmedlingen ger dig tips för jobbsöket på hemvändarträffen den 17 juli. Och redan här kan du läsa om bla prognoser, bevakningar och intresseguider.
Läs mer

Steg för steg mot nytt jobb i Karlshamn

12 June, 2019 På hemvändarträffen kommer du även få träffa bemanningsföretaget OnePartnerGroup. De matchar rätt kandidat med rätt jobb genom både rekrytering och bemanning med deras stora regionala nätverk. Här ger de dig tips på sökprocessens steg.
Läs mer

Få hjälp att söka jobb i Karlshamn

4 June, 2019 På hemvändarträffen kommer du bla få träffa bemanningsföretaget Adecco. Oavsett om du söker ditt första jobb, har en gedigen karriär eller är nyutexaminerad matchar de din kompetens med rätt arbetsplats. Här får du även tips på hur man söker jobb.
Läs mer

Bostaden är en viktig del av att vända hem

20 May, 2019 Hur kan du få hjälp med att hitta rätt bostad vid en flytt till Karlshamn? Visste du att du kan få både en individuell sökprofil och värdering av din nuvarande bostad? Kom till hemvändarträffen den 17 juli så berättar vi mer.
Läs mer

Följ oss på Instagram