Hemvändarna berättar: Oscar Alvarsson

Hemvändarna berättar: Oscar Alvarsson

18 January, 2019

Efter 15 år i ett par större städer valde Oscar att flytta tillbaka till Blekinge för att komma närmare sin familj.

Oscar växte upp med sin mamma, pappa och bror i Snöfleboda utanför Olofström. Vid sextonårs ålder gick flytten till Västerås för hockeygymnasium och därefter vidare till Malmö, Linköping och slutligen Stockholm. 

- Skolgången och hockeyn fick på den tiden avgöra lite var jag skulle ta vägen. Efter att jag läst mina två avslutande år på Stockholms universitet stannade jag kvar i staden i nästan åtta år, berättar Oscar.

Oscar arbetade då som enhetschef på ett konsultbolag inom bank- och finansbranschen. Efter åtta år bestämde han sig för att flytta hem till Blekinge och valet av stad föll på Karlshamn då stora delar av familjen fanns just där. 

- Jag ville komma mycket närmare min familj - mina föräldrar och min bror bor i Karlshamn och det var svårt att träffa dem så ofta som jag skulle vilja. Samtidigt ville jag kunna ge mer tid till min dotter och hennes aktiviteter än vad jag hade kunnat göra i Stockholm där det försvann mycket tid på pendlande och köande.

Beslutet att flytta togs mycket på grund av en bra arbetsgivare som lät Oscar flytta och samtidigt behålla jobbet i Stockholm genom att arbeta hemifrån och däremellan besöka företagets kontor och kunder. 

- Funderar du på att flytta, bara ryck plåstret och gör det. Du kommer inte att ångra dig. Dessutom finns storstaden alltid kvar och det finns många möjligheter genom bra förbindelser härifrån till Malmö, Köpenhamn och Stockholm att fortfarande få lite av båda världar, poängterar Oscar.

Numera arbetar Oscar som affärsområdeschef på Kubicom, ett bolag inom CIMON-koncernen, som huserar ute på östra piren. På fritiden umgås han gärna med familj och vänner eller spelar innebandy. 

- Det bästa med att ha flyttat till Karlshamn är närheten till allt. Jag får mer tid för framförallt min dotter och min familj men även mina intressen. Att naturen i Karlshamn är helt fantastisk gör det hela ännu bättre!

Läs också

Goodiebag fylld med Karlshamnskärlek

2 July, 2019 På hemvändarträffen den 17 juli får du en snygg tygväska fylld med möjligheter från Karlshamn. Begränsad upplaga, så först till kvarn.
Läs mer

Hur ser arbetsmarknaden ut i Karlshamn?

18 June, 2019 Hur ser ditt framtida yrke ut i Karlshamn? Julia från Arbetsförmedlingen ger dig tips för jobbsöket på hemvändarträffen den 17 juli. Och redan här kan du läsa om bla prognoser, bevakningar och intresseguider.
Läs mer

Steg för steg mot nytt jobb i Karlshamn

12 June, 2019 På hemvändarträffen kommer du även få träffa bemanningsföretaget OnePartnerGroup. De matchar rätt kandidat med rätt jobb genom både rekrytering och bemanning med deras stora regionala nätverk. Här ger de dig tips på sökprocessens steg.
Läs mer

Få hjälp att söka jobb i Karlshamn

4 June, 2019 På hemvändarträffen kommer du bla få träffa bemanningsföretaget Adecco. Oavsett om du söker ditt första jobb, har en gedigen karriär eller är nyutexaminerad matchar de din kompetens med rätt arbetsplats. Här får du även tips på hur man söker jobb.
Läs mer

Bostaden är en viktig del av att vända hem

20 May, 2019 Hur kan du få hjälp med att hitta rätt bostad vid en flytt till Karlshamn? Visste du att du kan få både en individuell sökprofil och värdering av din nuvarande bostad? Kom till hemvändarträffen den 17 juli så berättar vi mer.
Läs mer

Följ oss på Instagram