Hemvändarna berättar: Oscar Alvarsson

Hemvändarna berättar: Oscar Alvarsson

18 January, 2019

Efter 15 år i ett par större städer valde Oscar att flytta tillbaka till Blekinge för att komma närmare sin familj.

Oscar växte upp med sin mamma, pappa och bror i Snöfleboda utanför Olofström. Vid sextonårs ålder gick flytten till Västerås för hockeygymnasium och därefter vidare till Malmö, Linköping och slutligen Stockholm. 

- Skolgången och hockeyn fick på den tiden avgöra lite var jag skulle ta vägen. Efter att jag läst mina två avslutande år på Stockholms universitet stannade jag kvar i staden i nästan åtta år, berättar Oscar.

Oscar arbetade då som enhetschef på ett konsultbolag inom bank- och finansbranschen. Efter åtta år bestämde han sig för att flytta hem till Blekinge och valet av stad föll på Karlshamn då stora delar av familjen fanns just där. 

- Jag ville komma mycket närmare min familj - mina föräldrar och min bror bor i Karlshamn och det var svårt att träffa dem så ofta som jag skulle vilja. Samtidigt ville jag kunna ge mer tid till min dotter och hennes aktiviteter än vad jag hade kunnat göra i Stockholm där det försvann mycket tid på pendlande och köande.

Beslutet att flytta togs mycket på grund av en bra arbetsgivare som lät Oscar flytta och samtidigt behålla jobbet i Stockholm genom att arbeta hemifrån och däremellan besöka företagets kontor och kunder. 

- Funderar du på att flytta, bara ryck plåstret och gör det. Du kommer inte att ångra dig. Dessutom finns storstaden alltid kvar och det finns många möjligheter genom bra förbindelser härifrån till Malmö, Köpenhamn och Stockholm att fortfarande få lite av båda världar, poängterar Oscar.

Numera arbetar Oscar som affärsområdeschef på Kubicom, ett bolag inom CIMON-koncernen, som huserar ute på östra piren. På fritiden umgås han gärna med familj och vänner eller spelar innebandy. 

- Det bästa med att ha flyttat till Karlshamn är närheten till allt. Jag får mer tid för framförallt min dotter och min familj men även mina intressen. Att naturen i Karlshamn är helt fantastisk gör det hela ännu bättre!

Läs också

Hemvändarna berättar: Cissi & Kristian

7 February, 2019 Efter 7 år i Stockholm bestämde de sig för att flytta hem till Karlshamn för att få en rikare vardag. Ett tufft beslut att lämna familj och vänner, men när beslutet väl var taget kunde det inte gå fort nog.
Läs mer

6. Prova Skandinaviens största romsortiment

6 February, 2019 Nu har du möjlighet att vinna en övernattning för två personer på Port Hotel vid de mysiga gamla kulturkvarteren i Carlshamn. I priset ingår en stor kontinental frukostbuffé och dessutom en unik romprovning med Skandinaviens största sortiment av rom.
Läs mer

5. Testa en av Karlshamns mest adrenalinpumpande aktiviteter!

4 February, 2019 Forskajakpaddling i Mörrumsåns skummande vatten tillsammans med gänget på Ursulas äventyr är en av de unika upplevelser vi kommer att erbjuda våra potentiella hemvändare att prova på. Det är inte bara häftigt och spännande utan ger dessutom bra motion!
Läs mer

Hemvändarna berättar: Sanna & Henrik

31 January, 2019 Efter tre år på bortaplan bestämde sig paret Magnell sig för att återvända till Karlshamn.
Läs mer

4. Besök Nordens största safaripark

30 January, 2019 Nu har du möjlighet att vinna en spännande safari med fika på Eriksberg Hotel & Nature Reserve, där hela familjen på nära håll kan uppleva ett unikt djur- och naturliv i Blekinges arkipelag.
Läs mer

Följ oss på Instagram