Hemvändarna berättar: Ronald och Malin

Hemvändarna berättar: Ronald och Malin

17 December, 2018

Ronald och Malin Haagensen valde Karlshamn framför Malmö.

Ronald Haagensen, 38 år, är uppvuxen i Karlshamn och har bott i både Korpadalen, Högadal och Sternö som liten. Efter gymnasiet flyttade han till Malmö för att studera juridik och till ingenjör i programvaruteknik. Efter studierna fick han jobb i Köpenhamn och bosatte sig i Malmö. 

- Under åren i Malmö åkte jag hem till Karlshamn med jämna mellanrum, då flera av mina vänner bodde kvar. Vi var ett bra gäng som umgicks, berättar Ronald.

Det var under ett av besöken hemma i Karlshamn som han träffade sin fru Malin, 32 år, som är uppväxt i Sölvesborg. Malin studerade då till sjuksköterska i Kristianstad men flyttade efter en tid till Ronalds lägenhet. Efter flytten förlovade de sig, köpte sig en större lägenhet och fick sin första dotter Moa 2010.
 
- Efter några år kände vi att vi ville komma närmare släkten och våra närmaste vänner, då vi båda har kopplingar till Karlshamn. Tryggheten för våra barn var viktigt, och vi kände att Karlshamn kunde ge just det. En annan parameter var att vi ville komma närmare naturen, havet och den underbara skärgården. Karlshamn hade allt vi önskade oss och det finns dessutom bra förbindelser, till flera större städer och ut i Europa.
 
Även om familj, vänner, korta avstånd och trygghet lockade var det framförallt arbete som var den avgörande faktorn för flytten. Ronald menar att det finns bra arbetsmöjligheter med bra villkor och god lön men också inspirerande och utvecklande tjänster.
 
Idag arbetar Ronald inom CIMON-koncernen med affärsutveckling. Han är även tränare för Karlshamns innebandy och är mycket engagerad i Karlshamns SK Swimrun. Malin är specialistsjuksköterska på njurmottagningen och är liksom Ronald mycket aktiv inom Karlshamns SK Swimrun.
 
- Vi tränar mycket på fritiden, både simning och löpning. Att kombinera arbetsliv, familj och träning är mycket enklare här än i en storstad. Man har nära att träna och simma på flera trevliga platser både inomhus och utomhus och nästan var man än bor i Karlshamn, finns det fina skogsstigar eller stråk man kan springa på, berättar Malin.

Idag bor Ronald och Malin tillsammans med sina två döttrar Moa, 8 år, och Agnes, 5 år, i Korpadalen.
 
- Det spelar inte så stor roll var i Karlshamnsområdet man bor, det är ändå inga direkta avstånd eller svårigheter att ta sig till förskolor eller skolor för lämning och hämtning. Det gör det mycket enklare att få ihop livspusslet här i Karlshamn än i en större stad, avslutar Ronald.
 
 
Ronald och Malins bästa tips för dig som funderar på att flytta hem till Karlshamn:
- Börja med att leta arbete, är man en familj så räcker det att en får arbete, sedan löser det sig alltid ganska snabbt för den andra. Var personlig och kontakta arbetsgivare man intresserar sig för direkt, oavsett om de har öppna positioner eller inte. 
- Börja med att landa i en lägenhet. Det finns flera hyresvärdar, stora som små, med lägenheter man kan landa i innan man bestämmer sig för vart man vill leta hus. Kontakta även dem personligen. 
- Karlshamn frågar chans hjälper numera också till, ta hjälp av dem! 

Läs också

Hemvändarna berättar: Cissi & Kristian

7 February, 2019 Efter 7 år i Stockholm bestämde de sig för att flytta hem till Karlshamn för att få en rikare vardag. Ett tufft beslut att lämna familj och vänner, men när beslutet väl var taget kunde det inte gå fort nog.
Läs mer

6. Prova Skandinaviens största romsortiment

6 February, 2019 Nu har du möjlighet att vinna en övernattning för två personer på Port Hotel vid de mysiga gamla kulturkvarteren i Carlshamn. I priset ingår en stor kontinental frukostbuffé och dessutom en unik romprovning med Skandinaviens största sortiment av rom.
Läs mer

5. Testa en av Karlshamns mest adrenalinpumpande aktiviteter!

4 February, 2019 Forskajakpaddling i Mörrumsåns skummande vatten tillsammans med gänget på Ursulas äventyr är en av de unika upplevelser vi kommer att erbjuda våra potentiella hemvändare att prova på. Det är inte bara häftigt och spännande utan ger dessutom bra motion!
Läs mer

Hemvändarna berättar: Sanna & Henrik

31 January, 2019 Efter tre år på bortaplan bestämde sig paret Magnell sig för att återvända till Karlshamn.
Läs mer

4. Besök Nordens största safaripark

30 January, 2019 Nu har du möjlighet att vinna en spännande safari med fika på Eriksberg Hotel & Nature Reserve, där hela familjen på nära håll kan uppleva ett unikt djur- och naturliv i Blekinges arkipelag.
Läs mer

Följ oss på Instagram