Hemvändarna berättar: Sanna & Henrik

Hemvändarna berättar: Sanna & Henrik

31 January, 2019

Efter tre år på bortaplan bestämde sig paret Magnell sig för att återvända till Karlshamn.

Sanna Magnell, 31 år, och Henrik Magnell, 35 år, är båda uppvuxna i Karlshamn men flyttade till Borås 2007 för studier och arbete. Efter tre år på bortaplan kände de att det var dags att återvända till Karlshamn igen för att stadga sig på riktigt och få vara nära sina familjer. De köpte hus strax utanför Karlshamn och kort därpå skaffade de barnen Livia och Lova.

Henrik är narkossköterska och arbetar inom ambulanssjukvården, och Sanna är sjuksköterska och arbetar med kroniskt sjuka patienter på Blekingesjukhusets njurenhet. 

-Sedan barnen kom ångrar vi inte oss en enda dag att vi återvände till Karlshamn, framförallt för närheten till barnens mor- och farföräldrar. Karlshamn och Blekinge må vara litet men det finns fullt av utveckling, karriär och nöjen inom räckhåll, säger Sanna.

Sanna menar att många flyttar till större städer för att göra karriär men det kan man göra här också. Och fördel med Karlshamn, eller mindre ställen, är ju då närheten till allt - centrum, natur, aktiviteter, menar hon. Man behöver inte ödsla mycket tid för att förflytta sig mellan olika aktiviteter utan det rullar på smidigt, det är nära mellan de små orterna runt Karlshamn. 

Henrik har ett stort intresse för bland annat jakt och natur. Sanna å sin sida har intresse för träning, helst i form av pulshöjande Tabata eller Intervallpass. De tycker att det inte är några problem att kombinera yrkesliv med fritidsaktivitet, då den ena exempelvis kan tränar medan den andre tar hand om barnen.

- Vårt tips inför en eventuell hemflytt är att man inte behöver bosätta sig centralt i Karlshamn för att ha nära till allt. Det finns många fina, och framför allt prisvärda, områden runt omkring Karlshamn, säger Sanna.

Läs också

8. Hela familjen på Kreativum Science Center

26 March, 2019 Att lära sig samtidigt som man har roligt och om man gör det tillsammans med nära och kära blir det dubbelt så kul! Det senaste priset att vinna i kampanjen är en heldag på Kreativum där hela familjen får kombinera upptäckarglädje med aha-upplevelser.
Läs mer

Hemvändarna berättar: Sofie

6 March, 2019 Sofie Glans, 35 år, växte upp i Mörrum men flyttade sedan till Malmö för jobb där hon stannade i 14 år innan hon valde att flytta tillbaka för barnens skull. Sofie ville ge dem en närmare relation med sina morföräldrar, kusiner och släkt.
Läs mer

7. Besök Kallbadhuset

21 February, 2019 Som en del av Epic Karlshamn har du nu chans att vinna en vistelse på Kallbadhuset under en för- eller eftermiddag tillsammans med familj och vänner.
Läs mer

Hemvändarna berättar: Cissi & Kristian

7 February, 2019 Efter 7 år i Stockholm bestämde de sig för att flytta hem till Karlshamn för att få en rikare vardag. Ett tufft beslut att lämna familj och vänner, men när beslutet väl var taget kunde det inte gå fort nog.
Läs mer

6. Prova Skandinaviens största romsortiment

6 February, 2019 Nu har du möjlighet att vinna en övernattning för två personer på Port Hotel vid de mysiga gamla kulturkvarteren i Carlshamn. I priset ingår en stor kontinental frukostbuffé och dessutom en unik romprovning med Skandinaviens största sortiment av rom.
Läs mer

Följ oss på Instagram