Hemvändarna berättar: Sanna & Henrik

Hemvändarna berättar: Sanna & Henrik

31 January, 2019

Efter tre år på bortaplan bestämde sig paret Magnell sig för att återvända till Karlshamn.

Sanna Magnell, 31 år, och Henrik Magnell, 35 år, är båda uppvuxna i Karlshamn men flyttade till Borås 2007 för studier och arbete. Efter tre år på bortaplan kände de att det var dags att återvända till Karlshamn igen för att stadga sig på riktigt och få vara nära sina familjer. De köpte hus strax utanför Karlshamn och kort därpå skaffade de barnen Livia och Lova.

Henrik är narkossköterska och arbetar inom ambulanssjukvården, och Sanna är sjuksköterska och arbetar med kroniskt sjuka patienter på Blekingesjukhusets njurenhet. 

-Sedan barnen kom ångrar vi inte oss en enda dag att vi återvände till Karlshamn, framförallt för närheten till barnens mor- och farföräldrar. Karlshamn och Blekinge må vara litet men det finns fullt av utveckling, karriär och nöjen inom räckhåll, säger Sanna.

Sanna menar att många flyttar till större städer för att göra karriär men det kan man göra här också. Och fördel med Karlshamn, eller mindre ställen, är ju då närheten till allt - centrum, natur, aktiviteter, menar hon. Man behöver inte ödsla mycket tid för att förflytta sig mellan olika aktiviteter utan det rullar på smidigt, det är nära mellan de små orterna runt Karlshamn. 

Henrik har ett stort intresse för bland annat jakt och natur. Sanna å sin sida har intresse för träning, helst i form av pulshöjande Tabata eller Intervallpass. De tycker att det inte är några problem att kombinera yrkesliv med fritidsaktivitet, då den ena exempelvis kan tränar medan den andre tar hand om barnen.

- Vårt tips inför en eventuell hemflytt är att man inte behöver bosätta sig centralt i Karlshamn för att ha nära till allt. Det finns många fina, och framför allt prisvärda, områden runt omkring Karlshamn, säger Sanna.

Läs också

Goodiebag fylld med Karlshamnskärlek

2 July, 2019 På hemvändarträffen den 17 juli får du en snygg tygväska fylld med möjligheter från Karlshamn. Begränsad upplaga, så först till kvarn.
Läs mer

Hur ser arbetsmarknaden ut i Karlshamn?

18 June, 2019 Hur ser ditt framtida yrke ut i Karlshamn? Julia från Arbetsförmedlingen ger dig tips för jobbsöket på hemvändarträffen den 17 juli. Och redan här kan du läsa om bla prognoser, bevakningar och intresseguider.
Läs mer

Steg för steg mot nytt jobb i Karlshamn

12 June, 2019 På hemvändarträffen kommer du även få träffa bemanningsföretaget OnePartnerGroup. De matchar rätt kandidat med rätt jobb genom både rekrytering och bemanning med deras stora regionala nätverk. Här ger de dig tips på sökprocessens steg.
Läs mer

Få hjälp att söka jobb i Karlshamn

4 June, 2019 På hemvändarträffen kommer du bla få träffa bemanningsföretaget Adecco. Oavsett om du söker ditt första jobb, har en gedigen karriär eller är nyutexaminerad matchar de din kompetens med rätt arbetsplats. Här får du även tips på hur man söker jobb.
Läs mer

Bostaden är en viktig del av att vända hem

20 May, 2019 Hur kan du få hjälp med att hitta rätt bostad vid en flytt till Karlshamn? Visste du att du kan få både en individuell sökprofil och värdering av din nuvarande bostad? Kom till hemvändarträffen den 17 juli så berättar vi mer.
Läs mer

Följ oss på Instagram