Hemvändarna berättar: Sofie

Hemvändarna berättar: Sofie

6 March, 2019

Sofie Glans, 35 år, växte upp i Mörrum men flyttade sedan till Malmö för jobb där hon stannade i 14 år innan hon valde att flytta tillbaka för barnens skull. Sofie ville ge dem en närmare relation med sina morföräldrar, kusiner och släkt.

För Sofie är en bra och trygg uppväxt för barnen och lugnet och tryggheten i en mindre stad viktiga faktorer. Nu har hon äntligen hittat hem och bor i ett litet radhus i Karlshamn med lagom stor trädgård, och där bor hon tillsammans med barnen Olle, 6 år, och Axel, 3 år. De gillar närheten till skogen och till havet. Och att ha nära till både skola och förskola vilket Sofie menar är otroligt lyxigt.

- Jag valde att flytta hem för att barnen ska få en nära relation till släkten, säger Sofie. Vi saknade dem och nu kan man ha en närmare relation. Och jag är född och uppvuxen här och var nöjd med det så vill att mina barn ska ha samma trygghet.

En förutsättning för att kunna flytta hem var att Sofie kunde behålla sitt jobb som i Malmö och utgå ifrån Karlshamn. Och eftersom Malmö är så nära så det är lätt att åka dit och upprätthålla kontakten med vännerna. Sofie jobbar som Corporate sales executive för Estee Lauder cosmetics. Hon har det övergripande ansvaret för butikerna i södra Sverige vilket innebär en del resande. På fritiden umgås hon med vänner, bakar och leker äventyr med barnen. Sofie gillar också att träna, vilket hon ofta gör med vännen Martina och tack vare att de flyttade närmare familjen så får hon mycket hjälp med barnvakt av mormor och morfar och sina systrar.

- Olle älskar att spela innebandy och åka kickbike så att bo nära en kickbikebana och att bo på en återvändsgatan för att vara ute och spela innebandy tycker Olle är toppen, säger Sofie. Axel älskar att vara ute. Han gillar att hoppa studsmatta och han gillar att cykla och leka kurragömma och samla på saker. Att kombinera just fritid och jobbet funkar bra menar Sofie.

Sofie tycker att fördelarna med att flytta hem är många. Här finns jobb, billigare boende om man jämför med en storstad, här finns nöjen, aktiviteter och nära till världen med flyg och tåg. Och livskvaliteten. Närheten till havet, skogen och familjen. Enkelheten. Karlshamn är en otroligt fin stad.

Läs också

Goodiebag fylld med Karlshamnskärlek

2 July, 2019 På hemvändarträffen den 17 juli får du en snygg tygväska fylld med möjligheter från Karlshamn. Begränsad upplaga, så först till kvarn.
Läs mer

Hur ser arbetsmarknaden ut i Karlshamn?

18 June, 2019 Hur ser ditt framtida yrke ut i Karlshamn? Julia från Arbetsförmedlingen ger dig tips för jobbsöket på hemvändarträffen den 17 juli. Och redan här kan du läsa om bla prognoser, bevakningar och intresseguider.
Läs mer

Steg för steg mot nytt jobb i Karlshamn

12 June, 2019 På hemvändarträffen kommer du även få träffa bemanningsföretaget OnePartnerGroup. De matchar rätt kandidat med rätt jobb genom både rekrytering och bemanning med deras stora regionala nätverk. Här ger de dig tips på sökprocessens steg.
Läs mer

Få hjälp att söka jobb i Karlshamn

4 June, 2019 På hemvändarträffen kommer du bla få träffa bemanningsföretaget Adecco. Oavsett om du söker ditt första jobb, har en gedigen karriär eller är nyutexaminerad matchar de din kompetens med rätt arbetsplats. Här får du även tips på hur man söker jobb.
Läs mer

Bostaden är en viktig del av att vända hem

20 May, 2019 Hur kan du få hjälp med att hitta rätt bostad vid en flytt till Karlshamn? Visste du att du kan få både en individuell sökprofil och värdering av din nuvarande bostad? Kom till hemvändarträffen den 17 juli så berättar vi mer.
Läs mer

Följ oss på Instagram