Hemvändarna berättar: Sofie

Hemvändarna berättar: Sofie

6 March, 2019

Sofie Glans, 35 år, växte upp i Mörrum men flyttade sedan till Malmö för jobb där hon stannade i 14 år innan hon valde att flytta tillbaka för barnens skull. Sofie ville ge dem en närmare relation med sina morföräldrar, kusiner och släkt.

För Sofie är en bra och trygg uppväxt för barnen och lugnet och tryggheten i en mindre stad viktiga faktorer. Nu har hon äntligen hittat hem och bor i ett litet radhus i Karlshamn med lagom stor trädgård, och där bor hon tillsammans med barnen Olle, 6 år, och Axel, 3 år. De gillar närheten till skogen och till havet. Och att ha nära till både skola och förskola vilket Sofie menar är otroligt lyxigt.

- Jag valde att flytta hem för att barnen ska få en nära relation till släkten, säger Sofie. Vi saknade dem och nu kan man ha en närmare relation. Och jag är född och uppvuxen här och var nöjd med det så vill att mina barn ska ha samma trygghet.

En förutsättning för att kunna flytta hem var att Sofie kunde behålla sitt jobb som i Malmö och utgå ifrån Karlshamn. Och eftersom Malmö är så nära så det är lätt att åka dit och upprätthålla kontakten med vännerna. Sofie jobbar som Corporate sales executive för Estee Lauder cosmetics. Hon har det övergripande ansvaret för butikerna i södra Sverige vilket innebär en del resande. På fritiden umgås hon med vänner, bakar och leker äventyr med barnen. Sofie gillar också att träna, vilket hon ofta gör med vännen Martina och tack vare att de flyttade närmare familjen så får hon mycket hjälp med barnvakt av mormor och morfar och sina systrar.

- Olle älskar att spela innebandy och åka kickbike så att bo nära en kickbikebana och att bo på en återvändsgatan för att vara ute och spela innebandy tycker Olle är toppen, säger Sofie. Axel älskar att vara ute. Han gillar att hoppa studsmatta och han gillar att cykla och leka kurragömma och samla på saker. Att kombinera just fritid och jobbet funkar bra menar Sofie.

Sofie tycker att fördelarna med att flytta hem är många. Här finns jobb, billigare boende om man jämför med en storstad, här finns nöjen, aktiviteter och nära till världen med flyg och tåg. Och livskvaliteten. Närheten till havet, skogen och familjen. Enkelheten. Karlshamn är en otroligt fin stad.

Läs också

8. Hela familjen på Kreativum Science Center

26 March, 2019 Att lära sig samtidigt som man har roligt och om man gör det tillsammans med nära och kära blir det dubbelt så kul! Det senaste priset att vinna i kampanjen är en heldag på Kreativum där hela familjen får kombinera upptäckarglädje med aha-upplevelser.
Läs mer

7. Besök Kallbadhuset

21 February, 2019 Som en del av Epic Karlshamn har du nu chans att vinna en vistelse på Kallbadhuset under en för- eller eftermiddag tillsammans med familj och vänner.
Läs mer

Hemvändarna berättar: Cissi & Kristian

7 February, 2019 Efter 7 år i Stockholm bestämde de sig för att flytta hem till Karlshamn för att få en rikare vardag. Ett tufft beslut att lämna familj och vänner, men när beslutet väl var taget kunde det inte gå fort nog.
Läs mer

6. Prova Skandinaviens största romsortiment

6 February, 2019 Nu har du möjlighet att vinna en övernattning för två personer på Port Hotel vid de mysiga gamla kulturkvarteren i Carlshamn. I priset ingår en stor kontinental frukostbuffé och dessutom en unik romprovning med Skandinaviens största sortiment av rom.
Läs mer

5. Testa en av Karlshamns mest adrenalinpumpande aktiviteter!

4 February, 2019 Forskajakpaddling i Mörrumsåns skummande vatten tillsammans med gänget på Ursulas äventyr är en av de unika upplevelser vi kommer att erbjuda våra potentiella hemvändare att prova på. Det är inte bara häftigt och spännande utan ger dessutom bra motion!
Läs mer

Följ oss på Instagram