Steg för steg mot nytt jobb i Karlshamn

Steg för steg mot nytt jobb i Karlshamn

12 June, 2019

På hemvändarträffen kommer du även få träffa bemanningsföretaget OnePartnerGroup. De matchar rätt kandidat med rätt jobb genom både rekrytering och bemanning med deras stora regionala nätverk. Här ger de dig tips på sökprocessens steg.

På OnePartnerGroup jobbar bland annat ekonomer, produktionsledare, svetsare, speditörer, lagerarbetare och administratörer inom flera olika branscher. Vi har även specialister som digitala kommunikatörer, hr-chefer och cost engineers. Här hittar du vad vi har för lediga tjänster just nu
 
Jobba som konsult eller direktanställning
Vill du jobba som konsult på OnePartnerGroup är det Karl Lindqvist du får träffa. Han är konsultchef och har hand om våra uthyrningsuppdrag i hela Blekinge. Karl bor i Karlshamn och utgår ifrån kontoret som ligger på Netport Science Park. Och om du söker ett jobb där du blir anställd direkt hos någon av deras kunder är det Jenni Aronsson du får prata med. Hon jobbar som är rekryteringskonsult och utgår från kontoret i centrala Karlskrona. Jenni har jobbat i branschen snart 10 år och har ett bra nätverk i Blekinge.
 
Steg i sökprocessen
Har du bestämt dig för att söka jobb? Då kan vi gratulera till att du tagit det första steget på en resa som kommer att skjuta ditt liv framåt. Men du har också många steg kvar. Du står inför en utmaning – att söka jobb kan vara en lång, svår och tidskrävande process och det är viktigt att vara uthållig. Men kunskap om hur du gör det på bästa sätt kan göra vägen betydligt lättare.
 
1.     Vilken är din motivering?
Varför du söker jobb? Är det för att du helt enkelt behöver ett, eller för att ta nästa steg i karriären? Är du uttråkad på ditt nuvarande jobb, eller behöver du höge lön? Tänk efter vad det är du är kvalificerad för, vad är det du kan och vad kan du inte göra. Vilka kvalifikationer har du? Fundera också på vart du vill jobba, är platsen viktig för dig eller kan du tänka dig att flytta dit jobbet finns?
 
2.     Här hittar du jobben
Arbetsförmedlingens platsbank är en bra start, här har du en utvecklad sökmotor som gör att du kan vara väldigt specifik i vad du letar efter. Du kan exempelvis sortera efter geografisk plats, olika krav, dina kompetenser och erfarenheter. LinkedIn är inte bara en sida där du kan söka jobb, möjligheten att skapa en profil som kan fungera som både CV och ”annons” gör att potentiella arbetsgivare också kan hitta dig.
 
3.     Bli en attraktiv kandidat
När du ska söka ett jobb är nog CV:t den första tanken. Men hur du marknadsför dig som person är minst lika viktigt. Tänk efter på vad som är unikt för just dig, vilka personliga egenskaper du har och vad som får dig att trivas på en arbetsplats. När du har fått en bild av vem du är, välj ut några av dina positiva egenskaper som du tycker är starkast, viktigast och du vill bli förknippas med – och gör dem ännu starkare. Du vill sticka ut när du söker jobb. 
 
4.     Intervju – kom förberedd
Att du har fått en intervju är ett tecken på att det går bra och att arbetsgivaren är intresserad, men ta inte ut segern i förskott. Du är förmodligen inte den enda som blivit kallad till intervju och konkurrensen är tuff. För att prestera så bra som möjligt är det viktigt att du förbereder dig, lägg därför ner tid på att researcha om företaget. Vad är det för typ av företag? Hur ser kulturen ut? Vilka av dina yrkesmässiga och personliga egenskaper tror du att arbetsgivaren är mest intresserad av? Lyft fram dem. Det är helt naturligt att vara nervös inför en intervju, men försök att lugna ner dig själv lite innan. Ta en promenad, prata med en kompis eller lyssna på en bra låt. Lite nervositet är svårt att komma ifrån, men försök att minska den så mycket som möjligt så att den inte hindrar dig från att göra bästa möjliga intryck.
 
5.     Följa upp!
Efter intervjun kan det vara svårt att veta vad du ska göra. Ska du bara vänta eller ska du vara proaktiv? Oavsett hur bra intervjun gick är rekryteringsprocessen inte över förrän du formellt har fått jobbet. Men att följa upp är alltid en bra idé – förutsatt att det görs på rätt sätt. Har du möjlighet ska du såklart följa upp med personen som intervjuade dig eller din rekryterare. Om det mot all förmodan inte går så får du följa upp med personen som har hand om rekryteringar på företaget. Direkt efter intervjun kan det vara bra att skicka iväg ett tackmail. Det ska inte vara för långt, bara några rader där du tackar för att du fick komma på intervju och berättar att du fortfarande är intresserad av tjänsten. Om det har gått bra kommer de förmodligen att höra av sig till dina referenser. Här vill du hinna före, förbered dem på att de kan bli uppringda. 
 
6.     Fortsätt söka
Om du får ett nej – ge inte upp, har du fått komma på en intervju är du utan tvekan en attraktiv kandidat och kommer att få flera. Ta vara på farten och sök flera jobb, den viktigaste egenskapen som jobbsökare är att vara ihärdig, och har du lyckats gå över intervjutröskeln en gång kan du göra det igen. Förr eller senare kommer du att lyckas hela vägen!

Läs också

Goodiebag fylld med Karlshamnskärlek

2 July, 2019 På hemvändarträffen den 17 juli får du en snygg tygväska fylld med möjligheter från Karlshamn. Begränsad upplaga, så först till kvarn.
Läs mer

Hur ser arbetsmarknaden ut i Karlshamn?

18 June, 2019 Hur ser ditt framtida yrke ut i Karlshamn? Julia från Arbetsförmedlingen ger dig tips för jobbsöket på hemvändarträffen den 17 juli. Och redan här kan du läsa om bla prognoser, bevakningar och intresseguider.
Läs mer

Få hjälp att söka jobb i Karlshamn

4 June, 2019 På hemvändarträffen kommer du bla få träffa bemanningsföretaget Adecco. Oavsett om du söker ditt första jobb, har en gedigen karriär eller är nyutexaminerad matchar de din kompetens med rätt arbetsplats. Här får du även tips på hur man söker jobb.
Läs mer

Bostaden är en viktig del av att vända hem

20 May, 2019 Hur kan du få hjälp med att hitta rätt bostad vid en flytt till Karlshamn? Visste du att du kan få både en individuell sökprofil och värdering av din nuvarande bostad? Kom till hemvändarträffen den 17 juli så berättar vi mer.
Läs mer

8. Hela familjen på Kreativum Science Center

26 March, 2019 Att lära sig samtidigt som man har roligt och om man gör det tillsammans med nära och kära blir det dubbelt så kul! Det senaste priset att vinna i kampanjen är en heldag på Kreativum där hela familjen får kombinera upptäckarglädje med aha-upplevelser.
Läs mer

Följ oss på Instagram